CP Valencay

Aire Municipal Valençay

Reizen door het Loiredal betekent kastelen kijken. Proeven van de sfeer van weleer. Een van die glorieuze kastelen staat in Valençay. Met open mond kijk je in het Château de Valençay hoe door de eeuwen heen de diverse eigenaren hun rijkdom omzetten van munt in grandeur. Vlak bij een aantal van deze kastelen kan je perfect met je camper overnachten. Net als bij het Château de Valençay. Daar slaap je vlak bij het grote toegangshek op de gemeentelijke camperplaats. Helaas onttrekken het VVV-gebouw en hoge populieren het zicht vanaf je overnachtingsplek.

De camperplaats

Hoewel een provisorisch bordje met ‘parking’ suggereert dat er ook auto’s mogen parkeren is dit een echte camperplaats. Rijd je het dorp door op weg naar het kasteel en het Bureau de Tourisme dan verwijst een camperplaatsbord je naar de camperplaats. Die ligt halverwege een helling naar beneden. Je camper staat op gravel met aan een kant een sanizuil met twee stopcontacten. Je slaapt hier gratis, stroom en water betaal je per bankkaart. Beetje weinig stopcontacten als iedereen stroom zou willen heben … Links en rechts van de sanizuil kunnen twee campers tegelijk het grijswater lozen.

Het maximumaantal campers heeft de gemeente gesteld op tien. Niet druk, dan ook geen chaos, maar in het hoogseizoen kan het zo maar anders zijn.

Château de Valençay

Op weg naar de ingang van het kasteel wandel je langs de VVV. Koop daar je toegangskaartje voor het bezoek à € 13,50 per persoon of bestel ze via de website van het kasteel, www.loirestreek-frankrijk.nl . Bij de VVV ligt allerlei informatie over de bewoners van het kasteel en vertellen verschillende boekjes de geschiedenis. Maak het bont en ga lunchen op stand in de Orangerie! Op bepaalde dagen koken daar Franse topchefs de sterren van de hemel.

Aire Municipal de Valençay

Aire Municipal de Valençay

De camperplaats is het hele jaar open en hij is gratis. Gebruik van het loospunt is gratis, stroom en water zou je kunnen betalen met je bankkaart als de betaalmogelijkheid weer functioneert.

Aire Municipal de Valençay, Rue Croix Maurice, F-3660 Valençay (Centre Val de Loire)

Gps 47.16026, 1.56261