Adria Active

Waar is het feestje?
Adria Active dag 1

Als Kampeervrouw reis ik af en toe met een camper door Europa, op zoek naar mooie campings en camperplaatsen. Vaak een camper van Adria. Deze keer een Adria Active.

Bijrijder: Corrie ter Schiphorst.
Vervoermiddel deze reis: een eigenwijze groene Adria Active. Een buscamper op basis van een Renault Trafic die zich makkelijk laat leiden door het verkeer. Elke parkeerplaats kan je pakken! Normaal gesproken valt hij niet op. Maar deze gifgroene reisgezel zeker wel. Menig hoofd draait zich om als wij langskomen. En dat mag ook best.

“Proost”, we vallen met onze groene neus midden in een feestje. Camperplaats Oirschot staat tot en met de laatste plek vol en diverse campers moeten doorrijden. Reden van het feestje? Deze Noord-Brabantse camperplaats is erkend als TopPlatz! Proost dus. Helaas is nu ook voor ons geen plek.

Adria Active

Wij zijn Team De Kampeervrouw: Adria Active met aan het stuur Marga Feenstra, de Kampeervrouw, en bijrijder Corrie ter Schiphorst. Een goed team dat Adria Campers graag in het zonnetje zet.

“Uh waar gaan wij dan slapen”, even de koppen bij elkaar. “Nee, die camperplek heeft geen sanitair. Wel vlak bij Oirschot, want daar zijn we nu.” De Adria Active heeft zelf geen sanitair aan boord. Ja, een portapotti maar dat is deze reis geen optie. “Camping dus.” Minicamping De Bocht wordt het. 10 minuten later bouwen we het interieur om. Eerst stoelen draaien. Niet zo eenvoudig als het lijkt en de bestuurdersstoel wil al helemaal niet. Dan haken losklikken, dak omhoog duwen en vervolgens het bed ook opduwen. Dat gaat helemaal makkelijk door de veren.

Stroom lijkt een probleem omdat we het verkeerde snoer hebben meegekregen. Gelukkig lukt het met hulp van de aardige campingbaas die ons een verloopsnoer leent. Tja, stroomsnoer compleet, zullen we maar denken. De slaapplek is gereed. Bonk, klaboem, auw, mijn voet in ene stoel, voet op het aanrecht en hup daar klimt de Kampeervrouw in het bovenbed. Bedtime dus, de eerste dag zit er op. Nog even de gordijntjes dicht en welterusten. Tot morgen.

Adria buscamper dealer Dick Groot Safari camper www.safaricamper.nl
www.adria.nl