Adria camper SLS (slide out)

Deze week staan weer mooie plannen op mijn programma: op stap met de schrijvende Kampeervrouw Marga Feenstra. Mijn familieleden Adria Buscamper en mijn kleinere zusje Adria Compact SLS weten erover mee te praten …
Ik ben Adria Compact SL met 2 vaste bedden achterin, uit te bouwen tot 1 groot verblijf. Verder voorzien van alles dat een camperaar blij maakt. Klaar voor een avontuur. En dat begint meteen bij de start.

Maandag 22 augustus 2016
Op avontuur
“Uh wat gebeurt hier? Er gaat een man voor mij op de knieën! Wat zie ik? Een mobiel! Hij gaat een foto maken. Moi? Ik was nog zo gewaarschuwd: “Zorg voor mooie ogen, glimmende neus, stralende grille want je zult eraan moeten geloven: vaak op de foto!”
Fotograaf/journalist Ed Coenen zwaait ons uit. Hij leent zijn vrouw Els een paar dagen als bijrijder uit aan De Kampeervrouw Marga.
“Dahag Zoetermeer, hallo België! Op weg naar de eerste stop in Ieper. Althans, dat staat op de planning… We komen eraan!”
Nog geen half uur rijden we in België, komt er toch een vieze rubberstank door mijn ventilatiesysteem! En meteen lichten de remmen op van al mijn voorgangers. STOP!
Enorme grijze wolken kleuren de lucht, tegelijkertijd horen we gillende sirenes van langs snellende brandweerauto’s. Als we er na een uur voorbijrijden, is er van de personenauto alleen nog een smeulend metalen karkas over.
Ietwat later dan gepland rijden we bij Ieper een pracht camperplek op: Zillebekevijver. Lekker geen keggen nodig om vlak te staan. Voor mijn neus een enorm maīsveld, achter mijn rug nog meer maīs en rode kool en maar 16 broers en zusters op deze perfecte camperplaats.
Hier mag ik slapen en doe dat vol overgave. Tot morgen!

CP Zillebekevijver op 20 minuten lopen naar het centrum van Ieper.
Stroom, speciale betonplaten, vlak, sanistation, 2 afgedekte vuilcontainers. Maisveld, akkerbouwbedrijf, vijver met joggers. Betalen met wifibetaalpas. €8, water €1, stroom €1.
Gps N 50.83628, E 2.90506