Kampeervrouw

Kampeervrouw op weg
Adria Active dag 2

Brrr, gisteren de hele dag druilerig weer. De Adria Active zorgt goed voor het Team Kampeervrouw, de Kampeervrouw zorgt goed voor de Active. Stoppen op tijd en de Adria Active zorgt voor een warm interieur. We parkeren op Camping De Boch onder rook van Oirschot. Het langwerpige terrein telt aan de linker- en aan de rechterkant een aantal jaarplaatsen, in het midden is plek voor de toeristisch kampeerders. Wij dus. Het was kkkoud vannacht! Vanavond pakt De kampeervrouw een extra dekentje en een paar warme sokken. Het is nog stil op camping De Bocht.

Bij het ontbijt en het snorrende kacheltje bespreken we het einddoel van vandaag: “Camperplaats Bergerie d’Acremont in Acremont in België lijkt me wel wat”, stel ik voor, “bij een schapenboerderij waar ze van alles verkopen. Schapenkaas, schapenmelk, wol en – let op – schapenijs!” “Eens zien of daar sanitair is. Dat merken we snel genoeg.” Oke, gegevens gaan de TomTom in en na kilometers lang tuffen over ‘vermijd-alle-snelwegen’-weggetjes vinden we de camperplaats. Uh wát camperplaats, denk ik nog als we een parkeerplaatsje oprijden… een oorverdovend lawaai dreunt de stal uit waar schapen ongeduldig met veel lawaai wachten om te worden gemolken. Eigenaresse Barbara kijkt verbaasd als ik naar de camperplaats vraag. “Nou ja, jullie mogen dáár wel een nachtje slapen maar meer dan schapenkaas en ijs kunnen we niet bieden”, en Barbara werpt een blik op de groene Adria Active. Overleg is niet nodig, de parkeerplaats stelt niet veel voor en er is verder echt niets. Leuke stop voor wat aparte kaas… we gaan toch maar verder.

Kampeervrouw dag 2-Adria Active

We zijn niet al te ver weg van een spikspliternieuwe camperplaats in Rochehaut, ook nog in België, maar wel tegen de grens van Frankrijk. Dat is Le Palis. En hup ‘en route’ en onder een stralende zon bereiken we onze nachtbestemming. Althans… “Sorry, het sanitair is nog niet klaar. Komen jullie morgen even op de koffie?” “Een paar kilometer verderop zijn wat campings. Is vast wel plek,” is het teleurstellende advies van eigenaar Patrick. Wel een uitnodiging om de volgende ochtend op de koffie te komen.

Zes kilometer verder, In Poupehan valt ons oog op camping Ile de Faigneul. Aan het eind van een smal weggetje waar je er niet aan moet denken een tegenligger te treffen, en de derde camping op rij. De campings die we links laten liggen hebben te veel stacaravans naar ons idee. Camping Ile de Faugneul voldoet aan onze wensen. Helemaal happy zijn we als we op de receptie een verloopstekker kunnen kopen en voor de rest van de reis hebben we stroom! A demain, we zitten nog wel in België maar toch al een beetje in het Frankrijk. Heerlijk ‘s avonds de eerste asperges van Brabantse grond in de camper gegeten! Wat willen nog meer…

Adres: Camping Ile de Faigneul, Route de la Cherizelle 54, B-6830 Poupehan, www.iledefaigneul.com

Adria buscamper dealer Dick Groot Safari camper www.safaricamper.nl
www.adria.nl