Mist

Dikke mist trekt op
Adria Active dag 3

De derde ochtend, en dikke mist. Tijdens de koffie met ontbijt trekt de mist op. De zon breekt door de mist heen en we gaan op weg. Naar camperplaats Le Palis om de beloofde koffie te innen. In Rochehaut dus. Daar kies ik de mooiste plek uit voor de Adria Active.  Alleen maar voor de koffie maar wel een mooie ‘parkeerplek’. Met zijzicht op het lager gelegen dorp. Deze camperplaats ligt echt fantastisch. Niet iedereen zal Rochehaut kennen, maar jeetje wat is het hier mooi. Heuvels, heuvels en heuvels. We kletsen met de eigenaars die een paar jaar geleden de camping hebben gekocht die hier lag. Een terrein met alleen maar stacaravans en de oude eigenaresse in het net zo oude huis.

 

Le Palis is de eerste prive-camperplaats in Wallonië en Patrick Platteau en Nancy Wauters vallen in de bureaucratische handen van onze zuiderburen. De Office de Tourisme zegt dat ze allerlei subsidies kunnen krijgen, NOT! Op het stadhuis worden diverse tekeningen afgekeurd. Dat is de reden waarom er het sanitairgebouw nog niet af is. Patrick en Nancy zijn zelf fervent camperaars en hebben de camperplaats zo ingericht als ze graag zelf onderweg zien. Nette verharde stroken, elk met een groenstrook voor tafel en stoelen. Er zijn drie plekken voor campers tot 5 meter, 23 tot 7,5 meter en 10 tot 10 meter. CP Le Palis is het hele jaar open, je betaalt € 15 bij de slagboom, het tarief is inclusief stroom en water. Vlak langs de camperplaats voert een pad je naar het dorp. Vijf minuten lopen voor een vers croissantje? Doen!
Adres: Le Palis, Le Routi 25, B-6830 Rochehaut, gps 49.84179, 5.01137. Meer info op hun facebookpagina.

Kampeervrouw Adria Active dag 3 mist

Dun sur Meuse

Koffie is op, Nancy moet een kind ophalen en onze magen beginnen te knorren. Natuurijk bekijken we Rochehaut. Lief dorpje met pracht zicht op de rivier de Semois. Dezelfde rivier waaraan ook Camping Ile de Faugneul ligt, een rivier die mooi en kilometer lang door het landschap meandert. Genieten. Aan het eind van de middag maken we kennis met het huis van Gotfried van Bouillon, in Bouillon uiteraard. Vanaf zijn kasteel zou je onze volgende pleisterplaats kunnen zien. Als er niet een brug ‘under construction’ zou zijn. Verdorie, die camperplaats ligt volgens de foto’s op de app van de NKC zo mooi…
We maken een flinke omtrekkende beweging om en in Bouillon om al snel de grens met Frankrijk over te steken. We belanden in Dun-sur-Meuse op een topplek. Mét klein sanitairgebouw. Voor onze neus de Meuse, de Maas dus, achter ons de koeien van een boer. En de klokkentoren van het dorp op hoorafstand. Samen met een aantal andere camperaars genieten we van de rust. Langzaam doven alle lampjes.

Adres: Camperplaats Dun-sur-Meuse, Port de Plaisance du Valois-Dunois, Rue du Vieux Port, F-55110 Dun-sur-Meuse. Onbeperkt verblijf, 16 camperplekken, maximale lengte 8 meter, tarief € 7 inclusief stroom, lozen afvalwater, legen cassettetoilet, sanitair.

Adria buscamper dealer Dick Groot Safari camper www.safaricamper.nl
www.adria.nl