Koude

Koude nacht
Adria Active dag 4

Weer een koude nacht. En weer zijn we blij met de kachel in de Adria Active. De kachel verjaagt snel de koude nacht die ineens opkwam. Wat wil je, het is begin april ! De koffie doet ons goed, net als het lekkere Franse ontbijt. Croissantje en stokbrood dat we gisteren onderweg hebben ingeslagen. Waar die andere camperaars de zakken vol stokbrood vandaan halen, is ons een raadsel. We hebben geen bakkertje ontdekt in ‘ons’ dorp Dun-sur-Meusen!

Vandaag is het de bedoeling naar champagnestad Épernay te rijden. De stad van de ‘grote’ champagnehuizen zoals Moet & Chambord.
We crossen door het fantastische landschap van de Champage en volgen de borden van een van de vijf Routes Touristique de Champagne.
Hoe die kou voor mist heeft gezorgd maar ook weer verdwijnt, zien we vanuit een doodlopend weggetje in Villers-le-Chateau. Een plaatsje aan de Route Touristique de Champagne. Daar gaan de golfjes mist over de wijnvelden naar hoger sferen en lossen op. De druivenranken zijn nog kaal, de armen die straks de mooie trossen moeten dragen, zijn al in de groei al zie je daar niets van.

Kampeervrouw dag 4-ardira Active
Épernay. Kleine smalle straatjes in de dorpjes kennen net zoveel champagnehuizen als de brede straten in Épernay. Vlak bij de Office du Tourisme is een parkeerterrein met een balk die op twee meter hangt. Mooi, daar kunnen wij lekker onderdoor en een mooie parkeerplek zoeken. Op de VVV van Epernay krijgen we nog meer informatie over de diverse wijnhuizen. Tegenover de VVV pronkt het enorme pand van Moet & Chandron. Schoolkinderen komen net naar buiten en de meesten hebben een tas met: een fles champagne. Tuurlijk wil ik proosten met Dom Perignon die links van de ingang staat. Hij staat echter zo hoog dat dat niet zal gaan.

Via de Office de Tourisme vinden we een super slaapplaats, aire rural van de familie Nowack, champagneboer. Ha, we slapen tussen de bubbels!
Adres: Champagne Nowack, 10, rue Bailly, F-51700 Vandieres. www.champagne-nowack.com
Tip: ga voor een champagne-proeverij. Heerlijke bubbel daar, bij Nowack. Ook leuk: kies voor een demi-fles en drink dat op bij je camper. Proost!

Adria buscamper dealer Dick Groot Safari camper www.safaricamper.nl
www.adria.nl