bubbels

Bubbels overal
Adria Active dag 5

Helaas moeten we afscheid nemen van onze bubbels camping Aire Naturelle chez Champagne Nowack. Op ons wacht een van de champagneroutes door de Vallée de la Marne. Team Kampeervrouw en Adria Active crossen weer over de smalst denkbare weggetjes en denken steeds: “Hier moeten we echt geen tegenligger treffen!” Heel veel champagnehuizen flankeren de straatjes, tot in het kleinste gehucht waar zelfs één hoofdstraat praktisch alleen maar bestaat uit champagnehuizen met veel bubbels.

Kampeervrouw dag 5-adria-bubbels

Bubbels links, bubbels rechts, tot in de kleinste gehuchten

De ene route volgt de andere naadloos op en voordat we het in de gaten hebben, passeren we Troyes. Op weg naar een – zoals later blijkt – natuurcamping die is aangesloten bij de SVR, Stichting Vrije Recreatie. Les Grebes du Lac de Marcenay. “Eigenlijk zijn we nog gesloten,” reageert de eigenaar op mijn telefoontje, “maar kom maar gerust. En zoek een plaatsje.” Ha, daar blijkt het een prachtig terrein te zijn aan een leeggelopen meer. Omdat de camping nog niet open is, is ook lang nog niet alles op orde. Er moet duidelijk nog veel gebeuren. Gelukkig doen de warme douches het de volgende ochtend wel. “Op 1 mei gaan we open, dan zal het zeker drukker worden. Veel kampeerders komen hier graag om met elkaar muziek te maken. Bijna elke avond wordt er wel gejammed.” Jammer dat wij dat niet zullen meemaken. Deze zomer terugkomen dan maar?
Adres: Aire Naturelle Les Grebes du Lac de Marcenay, 5, Route Lac, F-21330 Marcenay, www.campingmarcenaylac.com Nederlandse eigenaar, in de zomer veel kampeerders die gezamenlijk muziek maken.

Adria buscamper dealer Dick Groot Safari camper www.safaricamper.nl
www.adria.nl