schoonmaakbeurt

Schoonmaakbeurt
Adria Compact SLS dag 7

Ai, het is weer tijd voor een schoonmaakbeurt. Wat een geluk dat mijn toiletpot klein is! “Zó hanteerbaar!” volgens Marga.”Kijk, luik open, handel omhoog en hop eruit. Nog even omtoveren in een handig karretje … en weg naar de stort.”
Corrie rommelt wat achterin en komt terug met stoffer en blik. “Hoog tijd om afscheid te nemen van gras, zand en steentjes”. En eerlijk gezegd voelt het wel lekker, die schoonmaakbeurt. Opgepoetst, schoon en vol vertrouwen neem ik afscheid van De Huurne.

‘Vermijd alle snelwegen’ wordt weer ingetoetst hoor ik en door dorpen en steden mag ik weer heel veel rotondes ‘nemen’. Net alsof we in Frankrijk zijn. Lunchstop op het parkeertertein in Neuenhaus, nog net in Duitsland. “Uh wat vliegt daar vlak voor mijn wielen langs? Rap, rap, rap en het staat stil. Een eekhoorn! Wat lief.”

Terug in Nederland sta ik voor een bakker als ik ineens hoor “Marga! Ma-har-ga!” En we staan in het gehucht Reutum aan het einde van de wereld! Precies naast die bakker woont de zus van een buurvrouw van Marga. “Hoe klein is de wereld”, murmel ik vanonder mijn motorkap. Ik zie Corrie en Marga allebei met een enorm stuk krentewegge uit de bakkerij komen. Wat jammer dat dát niet goed is voor mijn maag, bedenk ik me.

Nog een paar uur rijden naar onze laatste pleisterplaats in Uddel. Hier sta ik heerlijk met mijn ogen gericht op groen gras en de neus vol koeienlucht te mijmeren over het leven van een camper-en-route …

“Te rusten voor straks en morgen gezond weer op”, heel vaak gezegd door Sonja Barends en het blijft kloppen …

www.adria.nl