camperplaats

Camperplaats Olgahafen
Adria Compact SLS dag 6

Als de vogeltjes flui-ten …”Good morning girls”, klinkt het naast me. Mijn koplampen worden groot van verbazing. “Everything allright? You need some help?” We zijn toch niet stiekem naar Engeland gevaren? Ik gluur vanonder mijn ruitewissers … en nee hoor, we staan nog steeds op camperplaats Olgahafen bij Damme aan het meer van Dümmer. Buurman Hymer is zo hulpvaardig en wil zelfs lachend met mij op de foto. Lachen is het weer als andere buurman Pössl wel eens wil weten hoe de vork in de steel zit met dat vreemde ding achterop. “Hoezo vreemd ding”, mopper ik. “Het superbed. Demonstratie?” En hup, daar gaan we weer en dat allemaal op de camperplaats.

Vandaag staat de grensovergang met Nederland op het programma. Rechtstreeks, denk ik, nee dus! “Hoe zit dat ook alweer met ‘vermijd alle snelwegen’ op de navigatie?” Hoor ik zeggen. De knop wordt ingedrukt om via een landelijke route naar onze volgens pleisterplaats te rijden: camperplaats De Huurne, in Wierden, Twente, Overijssel, Nederland.

Lunchstop bij een asperge-/aardbeienboerderij. Mijn koelkast ligt nu vol ‘wit goud’ en raad eens wat De KampeerVrouw Marga en reismaatje Corrie morgenavond eten? Juist, asperges! Helaas zonder aardbeientoetje want die zomerkoninkjes laten zich nog niet zien.

Camperplaats De Huurne is een groot groen terrein met rondom struiken en bomen en in het midden een bomeneiland. 10 bevoorrechte broeders en zusters op 4 wielen mogen hier tegelijk staan. Mét stroom, gratis wifi, spoelmogelijkheid voor chemisch toilet, lozen van vuil water en innemen van schoon water. Voor een tientje per nacht! Koopje toch? De vogeltjes fluiten dat het een lieve lust is. Als ik vannacht maar kan slapen.

www.adria.nl