Toet toet

Toet toet
Adria Compact SLS dag 5

“Toet, toet”, roept de bakkersauto terwijl ik probeer de eendjes dichterbij te lokken. “Toet toet!” Gelukkig voor ons team liggen er nog heerlijke, van die echt Duitse harde broodjes in de mand. Zo, daar gaan de laatste stukjes Frans stokbrood naar de eenden. “Koffie klaar,” roept Corrie. Tja, ik zit aan de diesel. En ben wat blij dat mijn buikje goed is gevuld in Luxemburg. In Frankrijk moet iedereen de ‘de broekriem’ aanhalen omdat er geen brandstof wordt geleverd. Stakingen… Ik lach hier in Duitsland in mijn vuistje, goedkoop en vooral veel diesel. Nu voor de bestuurders: Kaffee mit Torte.

Via binnendoorweggetjes bereiken we Gerolstein. Op zoek naar Kaffee mit Torte. Je bent in Duitsland of niet. Blijkt er nergens plek voor mijn persoontje! Hoe lief ik ook uit mijn koplampen kijk, alle autokoplampen kijken me nijdig weg! Nou, niet dan, rijden we verder.
Kómen we toch in een lief klein plaatsje: Hillesheim. Mét een mooie plek ‘für mich’ en koffie-met-taart voor de rest van het team op een mysterieuze plek. In het Café Sherlockholms annex Krimuse. Ik heb nét de foto’s gezien. Helaas zit dát lekkers er voor mij niet in.

Vanavond sta ik met elf broers en zusters-op-wielen op een camperplaats vlak bij de Dammer See. Tussen hoge bomen en ik kan het meer nét niet zien. Misschien mag ik morgen voor we wegrijden ook even mijn licht laten schijnen over het water. Nu gaan de luikjes dicht, ik sta weer stevig op wielen en pootjes en de stroom voert weer door mijn gelederen. Gute Nacht Freunde, es ist Zeit …

www.adria.nl