Champagne Ardennen

Champagne Ardennen
Adria Active dag 7

Langs ons ‘straatje’ op de Camping Les Breuils in de Champagne Ardennen zijn wij als eerste wakker. Gelukkig gaan de andere camperaars onder hun eigen douche en hebben wij alle plek van de wereld. Het bed gaat tijdelijk omhoog voor het ontbijt. Corrie haalt brood. Dat hebben we gisteren al besteld. De jongeman haalt het achter uit de best goed gesorteerde campingwinkel. “Eet smakelijk”, klinkt het ineens in het Nederlands. Oke, het zijn een paar woordjes, maar aardig toch? En als we later vertrekken: “Goede reis, tot ziens in de Champagne Ardennen!” Het bovenbed gaat inmiddels na een paar dagen oefenen steeds beter samen met het dak naar beneden. “Eerst het bed, dan het dak want het doek moet je naar binnen trekken,” volgen we de instructie van Dirk Groot uit Wilnis op. Tom krijgt opdracht naar Roermond te rijden. Tjsa, in Nederland helaas. We vertrekken uit de heerlijke streek Champagne Ardennen.

Het weer is uitstekend. De kou trekt uit onze botten en weer rijden we langs glooiende heuvels met ingezaaid gras, koeien maar ook witte plukken aan de horizon. Overal witte plukken, langs de weg, langs de weggetjes waar nergens kunnen stoppen om een mooie foto te maken. Tot … we ergens een pad naar een grintafgraving onze kans schoon zien: het blijken takken vol met prachtige bloesempjes te zijn. Geen idee. We zien ze tot vlak voor het bord ‘Belgique’. “Uuhh, heet hier plaats Belgique?” Vragen we ons af. We zijn toch nog niet bij de grens? Ja hoor, 4,5 kilometer later staat het bekende blauwe Europabord met daarin Belgique langs de kant van de weg. Alle borden zien er weer anders uit. Moeten we toch echt aan wennen.

champagne ardennen

Handtekening? Genoeg op deze camper

Rond 5 uur in de middag laten we Tom toch maar de snelste route kiezen naar Roermond. Dus via de E44 en andere E-weten rijden we over de ‘oude’ Maasroute door Luik, duiken door de nieuwe tunnel in de snelweg bij Maastricht en draaien we om half zeven naar het hek van Camperplaats Jachthaven Helenawerf. Hek gesloten! Op het bord staat dat je tot 20 uur toegang hebt. “Verder lezen Marga Kampeervrouw,” wijst bijrijder Corrie. “Daar staat dat je je moet melden op het kantoor in de winkel, schuin aan de overkant.” Ja baas, en ik ga daar heen. Op de deur staat dat de winkel vandaag – vrijdag – tot 17 uur open is. Nou ja! Corrie komt achter mij aan: “Je kunt ze bellen.”, wil ze zeggen maar op datzelfde moment wordt de deur van slot gedraaid. We melden ons aan, mogen de laatste plek van de 16 in totaal, bezetten. Met de code op de kassabon krijgen we toegang tot het terrein vol boten! Achteraan is de camperplaats.

Er zijn er nog een paar vrij, sommige zijn besproken maar er is ons verteld dat niemand een plek heeft toegewezen gekregen. Toch is er enige onenigheid met een stel dat met een stoeltje al 2 dagen een plek bezet houdt! Vreemde mensen zijn er toch. Wij ‘pikken’ een hoekplek met voor de neus van onze Adria Active een heul grote Niesmann & Bischoff dubbelasser camper. Met bijzonder aardige eigenaren: we mogen een snoer van ze lenen opdat wij samen met ons snoer een lang genoeg stroomsnoer hebben voor elektriciteit in de Adria Active. Alles klaar? Dan lopen we het kleine stukje naar Roermond centrum. Al met 10 minuten kunnen we kiezen uit de vele restaurantjes. We lopen door naar de markt. Daar lijkt het einde of het begin van een feest te zijn. Blijkt de de Limburg Light Run te zijn die door Roermond voert. Ruim 400 hardlopers zijn behangen met kleurrijke lichtjes. De finish wachten we niet af.
Dit is dus Roermond Centrum. Roermond outlet ligt net de andere kant uit. Ook te voet makkelijk bereikbaar, maar gelukkig voor onze portemonnees is de outlet gesloten. Morgen misschien?

Adres: Camperplaats Helenawerf, Jachthaven, Maasboulevard 101, 6041 LX Roermond, www.helenawerf.nl
Adria buscamper dealer Dick Groot Safari camper www.safaricamper.nl
www.adria.nl