Asperges in plaats van champagne
dag 8 Adria Active

De camperplaats Helenawerf in Roermond is onze laatste pleisterplaats. We komen aan het einde van onze reis door de champagne en hebben Limburg bereikt. Land van asperges. Aan het toegangshek hangt een groot bord ‘VOL’. Daar hebben wij voor gezorgd. We zijn de laatste camper die toegang heeft op deze camperplaats. Vandaag verruilen we de champagne voor het witte goud: asperges!

Een beetje gemor is er wel op camperplaats Helenawerf. Er is best ruimte voor meer campers en op 1 plek staat in ‘vol ornaat’ een stoel met daarop een A-4tje en de tekst: ‘gereserveerd voor’ gevold door een kenteken. We rijden gewoon door tot aan het einde van het laantje en parkeren onze Adria Active in zijn groene jas op een mooie plek. Lekker naast een groene muur van bomen. Pal aan de andere kant prijkt een wel twee keer zo grote Niesmann & Bischoff-camper, met heel gezellige camperaars. De volgende ochtend blijkt het een gezellige bedrijvigheid. Enkele camperaars maken aanstalten om naar de stad te gaan, anderen vertrekken juist weer naar andere leuke plekken. Een praatje hier, een praatje daar, we geven ons geleende extra verlengsnoer terug, en we komen bijna geen stap verder bij ons eigen vertrek. Onze groen Adria Active is het gesprek van de ochtend. Tja, dat heb je met zo’n kek kleurtje …

Uiteindelijk hebben ook wij weer het dak ingeklapt en denken fluitend de camperplaats te verlaten. “Ho stop, jullie dak zit niet goed dicht. Er steekt nog wat uit!”, waarschuwen de camperaars met wie wij net een praatje hebben gemaakt. Dus, stoppen, checken en ja hoor, we hebben het dakdoek niet goed aangetrokken toen we het dak naar beneden trokken. “Dank!” en we verhelpen het probleem. Zo jammer dit, we hebben nu net voor de laatste keer zo soepel ons nachtverblijf omgetoverd tot dagverblijf. Nog een enkele zwaai en weg zijn we.

Asperges

Limburgse asperges op het campingbord

Het plan is via Herkenbosch een aspergekweker te bezoeken. Daar zijn we tenslotte wel heel erg dicht bij. Uit ervaring weten we dat hij heel lekkere asperges heeft voor een superheerlijke prijs. “Ja, ja, ik ken u wel”, is zijn lachende reactie als hij mijn snuit ziet. Oké, beladen met bestellingen voor thuis gaan we nu toch echt op weg naar Noord-Holland, naar Winkel waar Adria-dealer Dick Groot met smart uitkijkt naar zijn groene Adria Active. Niet meer via vermijd-alle-snelwegen, maar juist via de snelwegen.
Met een grote grijns overhandigen wij Dick onze sleutel en een flesje bubbels.

www.Adria.nl
Adria buscamper dealer Dick Groot Safari camper www.safaricamper.nl
Camperplaats Helenawerf, Jachthaven, Maasboulevard 101, 6041LX Roermond, www.helenawerf.nl