CP Les Baux-de-Provence

CP Les Baux-de-Provence

Les Baux-de-Provence is een piep klein dorpje in de Bouches-du-Rhône (zuid-Frankrijk) maar heeft een o zo grote aantrekkingskracht op mensen die houden van heel oude bergdorpjes. En dat zijn er heel veel, dorpjes zowel als mensen bedoel ik. Zeker nu nog tot en met 5 januari 2020 in de immens hoge grotten een licht-tentoonstelling wordt getoond van werk van Van Gogh en impressies van Japans kunstwerk te zien is. Alle informatie vind je op www.carrieres-lumieres.com.

Les Baux in de top 10!

Les Baux, zoals vaak wordt gezegd, staat wat mij betreft in de top10. De ruïne van een citadel staat bovenop een rots. Je wandelt of beter gezegd klimt want het gaat flink steil omhoog, eerst door het dorpje met schattige winkeltjes met even schattige snuisterijen tegen wat minder schattige prijzen. Aan restaurants en ijsverkopers geen gebrek. De grot waar de tentoonstelling wordt gehouden ligt iets verder aan de weg dan het dorpje, schuin tegenover de camperplaats.

CP Les Baux-de-Provence

Camperplaats Les-Baux-de-Provence

Hij bestaat echt, je mag er gratis overnachten. Juist omdat het gratis is, staan ook de Fransen hier graag. De parkeertarieven langs de kant van de weg (€5/uur) liegen er niet om. Net als de tarieven op de officiële parkeerterreinen. Daarom parkeren er zoveel mensen hun auto op de meest onmogelijke plekken.

Met je camper is het het meest effectief om er na sluitingstijd van de tentoonstelling naartoe te rijden. Dan heb je de meeste kans op een plek en zijn de toeristen weg. Rechts achterin passen er makkelijk vier campers naast elkaar en dan kunnen er aan de zijkanten nog een paar staan. Maximaal 15, afhankelijk uiteraard van het formaat camper. Je staat nergens horizontaal maar het is in feite de enige plek waar je met een camper kunt staan. Bovendien is overnachten hier heel prettig, al sta je scheef. Al kan dat ook zijn voordeel hebben …

Camperplaats Les Baux-de-Provence
Route de Maillane
F-13520 Beaux-de-Provence
gps 43.74988 4.79649