Méjannes-le-Clap

Camperplaats Méjannes-le-Clapc

Met een grote boog rijden we weer terug naar Limoges. Uiteraard zoveel mogelijk over kleine weggetjes. Kunnen we nog beter van de omgeving genieten nu de Franse ‘Indian Summer’ aarzelend zijn intrede doet. Daar doen we natuurlijk niet één dag over … Wat een geweldige tocht weer vandaag. Dwars door het nationaal park de Cevennen. Heerlijk over B-weggetjes. Regelmatig even de camper aan de kant om auto’s te laten passeren. Automobilisten vinden het nooit leuk om achter zo’n witte doos te moeten hangen die hooguit 40 kachelt. Zoef, er voorbij en een bocht verder zie je ze niet meer!

Een plek voor de nacht

Onze pleisterplaats voor vannacht ligt in het plaatsje Méjannes-le-Clap. Gewoon aan de Route Nationale D167 die wij volgen. De camperplaats heeft dezelfde naam Aire Municipale Méjannes-le-Clap. Er passen acht campers naast elkaar tegen een leuk parkje maar het hele terrein ervoor is beschikbaar. De gemeente heeft het echter beperkt tot maximaal 20 campers. Geen stroom, wel een loospunt voor het vuile water, een put-met-deksel voor het cassettetoilet, een kraan om die cassette schoon te maken en een drinkwaterkraan waarop – heel slim – geen schroefdraad zit. Slim van degene die dit heeft aangelegd, niet voor de camperaar die graag zijn watertank wil vullen. Geen probleem, want ik zie mensen flessen vullen en die in de camper zetten.

CP- Méjannes-le-Clap

Internet

De camperplaats ligt naast het gemeentelijke zwembad en het Bureau de Tourisme. Fijn om te weten is dat je wifi kunt gebruiken van die VVV. Anders ben je aangewezen op het bereik van de beschikbare provider.

Boodschappen

Boodschappen haal je vlak bij. Wandel richting de VVV en daarachter ligt een leuk pleintje met diverse winkels en restaurantjes die helaas praktisch allemaal zijn gesloten. Voorgoed, te koop en/of te huur. De slagerij verkoopt nog wel vlees. Gelukkig is ook de kleine supermarkt gewoon open. Kunnen we toch nog wat kopen voor ons diner en ‘vers’ brood voor de dag erna.

Aire Municipale Méjannes-le-Clap
Route nationale D167/Chemin des Sports
F-30430 Méjannes-le-Clap
t (0033) 46624 4119 (gemeentehuis)
gps 44.22587, 4.35070
Hele jaar geopend, maximaal 72 uur verblijf. Gratis.