CP Aire de camping-car municipale des Vernhes

Aire de camping-car municipale des Vernhes

Het plan is om vandaag vanuit Rocamadour naar Les-Baux-de-Provence te rijden om daar naar een spectaculaire tentoonstelling te gaan in de grotten. Rond de lunch zoeken we een camperplaats voor de nacht. Die vinden we bij het beroemde Lac de Pareloup. Een gigantisch meer met veel campings. De camperplaats ligt bij Salles-Carun op zo’n 25 kilometer ten zuiden van de plaats Rodez in de streek Aveyron. De camperplaats staat onder twee namen bekend: aire de camping-car municipale des Vernhes en als aire de camping-car municipale de Salles-Curan.

Van camping naar camperplaats

De gemeente Salles-Curan besluit in 2014 de gemeentecamping te veranderen in een camperplaats. Heeft veel geld gestopt in het egaliseren van maar liefst 70 plekken op drie niveaus om iedere camperaar een fenomenaal uitzicht op het meer te geven. “Goed gelukt”, volgens de Franse pers. In 2017 roepen de lezers van het Franse tijdschrift Camping-Car Magazine Aire de camping-car municipale des Vernhes zelfs uit tot de beste camperplaats van Frankrijk. En gelijk hebben ze, die Fransen.

Ook voor grotere campers, maar eerst checken!

De chauffeurs van heel grote campers doen er goed aan om voordat ze de weg verlaten eerst te kijken of ze de haarspeldbochten kunnen nemen om een van de drie terrassen te bereiken. Elke plek heeft een stroomaansluiting en een watertappunt. Struiken geven ongeveer aan wat een plek is maar ze zijn allemaal best groot, 35 m2. Boven het bovenste terras staat een oud sanitair gebouw. Alle deuren zijn begin oktober op slot. Een ander sanitair gebouw staat op het 2e terras met toiletten en douches gescheiden voor mannen en vrouwen. Buiten de periode Pasen – eind oktober is daarvan de helft open. Bovendien staat de receptie met een bijbehorende ruimte leeg. In juli en augustus komt ’s morgens de bakker uit het stadje langs met verse croissants, brood en patisserie. Grappig detail: de oude telefooncel is omgetoverd tot bibliotheek. Al stond er maar 1 boek in …

CP Aire de camping-car municipale des Vernhes

Het meer

In de zomer is het op, rond en bij het meer een drukte van belang. 1200 ha waterplezier trekt wel wat toeristen. Ook bij vissers is dit meer zeer in trek. In het plaatsje Salles-Curan op 4 kilometer van de camperplaats zijn de winkels.

Aire de camping-car municipale de Vernhes/Salles-Curan
Route de Vernhes
F-12410 Salles-Curan
www.salles-curan.fr
Gps 44.2002079, 2.7758728
Tarief € 11 inclusief stroom en water. Je kunt er het hele jaar met je camper terecht. Betalen doe je bij de betaalautomaat bij de entree met je bankkaart. Ook de Nederlandse passen worden geaccepteerd. Maak je alleen gebruik van het sanipunt dan kost dat € 4.