CP en Camping Ferme des Campagnes

CP en Camping Ferme des Campagnes

We zijn midden in de Périgord waar we Rocamadour willen bekijken. Na Lourdes is deze plaats de meest bezochte bedevaartsplaats in Frankrijk. Als we op zoek gaan naar een camperplaats blijkt daar in de buurt deze camping open te zijn. Geen enkel probleem want onze huis-op-wielen kan daar prima staan. Dat wordt dan Camping Ferme des Campagnes in Rocamadour.

Eenden op de camping?

Nee, begin oktober geen gewaggel, alleen maar campers en een enkele caravan. De receptie is in het laagseizoen praktisch de hele dag gesloten. Een papiertje op de receptiedeur vermeldt dat er elke dag aan het einde van de middag iemand is. Wij hebben niemand gezien maar je kunt eenvoudig met je bankkaart op de automaat bij de entree een kaartje kopen. Tik de code die daarop staat op het toetsenbord in en de poort opent. Zoek een van de 50 plekken uit die je het mooiste vindt en parkeer caravan of camper daar. Alle plekken zijn mooi, bijna vlak en je staat altijd dicht bij een stroompaal en een waterkraantje. Het kampeerterrein is speels aangelegd, geen rechte rijen met links en rechts de staanplaatsen maar langs een slingerend pad. Wat bomen, bosjes, struiken en gras geven het een groen aanzien. Zelfs nog begin oktober. Van de twee sanitair gebouwen is er eentje in het laagseizoen toegankelijk voor een heerlijke douche of sanitaire stop. Uiteraard is er ook voor de camper een sanitaire stop mogelijk en kan het cassettetoilet een schoonmaakbeurt krijgen.

De ‘ferme’, niet voor vegetariërs

De familie exploiteert op 400 meter van de camping, pal aan de overkant van de weg, hun eendenfarm. Périgord hé, dus ben je vegetariër dan kan je beter geen bezoek brengen aan de boerderij… hoewel je er ook zelf gemaakte wijn kunt proeven. Stel je ‘foie gras’ op prijs, dan zit je hier perfect. Op de boerderij staan notenbomen en bomen waaronder truffels groeien. De noten vallen in oktober van de bomen, de truffels worden hier in december ‘geoogst’. Na het proeven kan je kopen.

Rocamadour

Deze middeleeuwse stad is gebouwd boven op een rots. Vanaf de top, de wallen van het vroegere fort, heb je een geweldig uitzicht over de omgeving. Er zijn twee manieren om die top te bereiken: te voet, dan volg je de kruisweg zoals pelgrims deden en doen met in elke bocht een afbeelding van de kruisweg. De andere manier gaat supersnel, per lift. In twee delen.

Camping Ferme des Campagnes
Route de Souillac/D247
F-46500 Rocamadour
t (0033) 56533 6254
www.camping-fermedescampagnes-rocamadour.com
gps 44.8096666, 1.6165167
Tarief camperplaats inclusief stroom en gebruik van het sanitair € 12,50 in het laagseizoen. Voor het hoogseizoen gelden andere tarieven. Je kunt er het hele jaar terecht. Ook voor grote campers geschikt.