Aire de Camping-Car Lac du Causse

Midden in de Corrèze (Dordogne) ligt het meer van Causse. Op steenworp afstand van Brive. Op het enorme, grote meer is het op zomerse dagen een drukte van belang. Zwemmers, zonnebaders op de strandjes, kanoërs, waterskiërs, vissers en wat zo mooi is, aan de kant van de uitkijkpost ligt een geweldige camperplaats met zicht op het meer. Iets verder ook nog een camping. Beide met dezelfde eigenaar.

Een fantastische plek

De toegang naar de entree is voor campers langer dan 7,5 meter niet eenvoudig door een behoorlijk scherpe bocht naar die slagboom. Maak een grote bocht, of draai op het parkeerterrein Les Peupliers dat pal aan het meer ligt, dan rijd je alsnog het weggetje op naar boven. Is het rustig, ben je niet afhankelijk van stroom en staan er weinig auto’s dan kan je in het laagseizoen ook daar overnachten.
Al vanaf 2018 staat de slagboom constant open en kan je er vanaf die tijd gratis overnachten. De betaalautomaat waar je een jeton (muntje) à € 4,55 kunt kopen om die slagboom omhoog te laten gaan functioneert niet. Gratis staan is leuk maar dit betekent tevens dat je geen muntje kunt kopen voor de stroom (6A). Indien alles naar behoren werkt dan zou je maximaal twee jetons kunnen kopen, een voor je slaapplek en een voor 12 uur stroom. Op het langwerpige terrein passen makkelijk 15 campers. De stroompalen hebben elk vier aansluitingen. Voor sommige plekken heb je een lang snoer nodig. Op de loosplaats aan de uiterste rand van de camperplaats loos je het grijze water en maak je de cassettetoilet schoon. Je kunt hier het hele jaar terecht. In principe kost een overnachting € 4,55, 12 uur stroom eveneens € 4,55.

Brood op de plank

Ben je in het hoogseizoen voor 17.30 uur op deze camperplaats dan kan je telefonisch brood bestellen via het telefoonnummer dat bij de ingang op een geplastificeerd ‘papier’ staat aangegeven. Of je wandelt naar de ‘Food truck’ bij de molen op het strand. In oktober was daar niets meer van te zien. Diezelfde Food truck levert ook snacks en een gegrild kippetje.

Kippetje

Mountainbiken en het meer

Hangt je fiets achterop de camper dan kan je die hier goed gebruiken. Vooral mountainbikers kunnen kiezen uit diverse routes. Kleine wandeltochten maak je hier ook goed. Aan het meer staat een gebouw met openbare toiletten. Wij overnachten er in de nacht van 1 oktober en genieten van de schitterende herfst. Helaas ook veel regen maar de uurtjes zon maken veel goed.

Aire de Camping-Car Lac du Causse
Parking du poste e secours/La prairie
F-19600 Lissac-sur-Couze
(0033) 55585 3797
www.tourismecorreze.com
www.campingdulacducausse.com