Van Amboise naar Chenonceau

Van Amboise naar Chenonceau

Lekker verwarrend: Kasteel Chenonceau ligt in Chenonceaux, met een x op het eind. Even wennen … Op een kwartiertje lopen van het kasteel ligt Camping Le Moulin Fort in het plaatsje Francueil. Fijne camping met Engelse eigenaren dus veel Engelse kentekens op auto’s, caravans en campers. De receptionisten spreken heel goed Engels. Handig als je Frans niet zo goed is. Het kasteel ligt aan de andere kant van de rivier de Cher, die stroomt iets ten zuiden van de Loire. Naar wat we gelezen hebben is er in en bij kasteel Chenonceau zo veel te zien dat wij niet in een uurtje weer buiten zullen staan. Wat een geluk dat er bij het kasteel zelf een apart gedeelte is waar campers kunnen parkeren. Gratis!

Bijzonder aan dit kasteel is dat het niet áán de rivier staat maar eroverheen is gebouwd. Je ziet invloeden uit de diverse tijden en bezetters tot en met de Italiaanse invloeden. Heb je ooit goed opgelet tijdens je geschiedenislessen, dan gaat er vast een belletje rinkelen als je de naam Catherina de Medici hoort. Zij was koningin van Frankrijk van 1547 tot 1559 door haar huwelijk met Henderik II. Op modegebied zette zij Frankrijk op de modekaart met haar stijl van kleding. Wat zij droeg, droeg Parijs. Een niet zo fijn kantje van haar was haar bemoeienis met de Hugenotenoorlog. Pracht en praal vertellen een rijke geschiedenis. Vergaap je aan de muren hoge tapisserieën, de prachtige schilderijen en indrukwekkende schouwen. Doen!

Afsluiten met een rondje tuin en een cappuccino.
We stippelen onze route uit naar het volgende kasteel: Azay-le-Rideau. Een plaatsje met kasteel en een camperplaats naast de gemeentecamping. Lunchen doen we op z’n Frans: een ‘plat-du-jour’ voor een prikkie in een klein restaurant langs de weg. Bon appetit!

 

Camping Le Moulin Fort

F-37150 Francueil-Chenonceaux
www.lemoulinfort.com
Tarief : € 19 inclusief 6A-stroom, hoogseizoen duurder
Langgerekt terrein langs de rivier de Cher. 2 sanitair gebouwen, 1 schuurtje met in het hoogseizoen een grote koelkast
130 toeristische staanplaatsen, grote plekken, aangegeven met een steen met nummer en afgebakend door bomen of oranje borstels
Route: Campingborden volgen.
Gps 47.32758, 1.08854
Open van 5 mei tot en met 30 september
Bijzonder: op het terrein is een klein museum met fototoestellen.

Château Chenonceau
F-37159 Chenonceaux
Hele jaar geopend. Openingstijden van 09.30 tot 17.00 uur in het laagseizoen tot 09.00 – 19.00 in het hoogseizoen.
www.chenonceau.com