Sully-sur-Loire

Sully-sur-Loire

Goedemorgen België! Een zoele nacht, een zoele morgen, lekker temperatuurtje. Na het ontbijt maken de schoenfreaks Kampeervrouw en reisgezelschap Corrie ter Schiphorst een uitstapje naar een magazijnverkoop van merkschoenen. Kortingen tot wel 90% schreeuwde het reclamebord dat wij tegenkwamen toen we gisteravond van ons Italiaanse restaurant in Sint-Eloois-Vijve naar de camperplaats liepen. Klokslag 10 uur wandelen we naar binnen om een half uur later zwaar teleurgesteld weer naar buiten te komen. Nou ja, dat geld geven we de komende week vast nog wel uit …

TomTom krijgt de opdracht om naar Sully-sur-Loire te rijden. Via de snelwegen langs Lille, de A89 langs Parijs (in wel drie kwartier mensen! Écht, het kan als iedereen zich in het verkeer gedraagt), lunchpauze bij een tankstation waar we de superprijs voor diesel betalen: €1,54. Dat blijkt nog goed koop te zijn. Tja, langs de snelweg hé.
Even na Parijs wil TomTom dat we niet de weg naar Orléans volgen, maar de A6 richting Lyon! Vertwijfeld weten we niet waar we goed aan doen. Dit keer dan toch maar naar TomTom luisteren? We hakken supersnel de knoop door en rijden richting Lyon. Godzijdank slaan we na twee uur rijden toch nog de richting in van Orléans en zien we ons eerste kasteel liggen, met er vlak naast, de camperplaats. Sully-sur-Loire.

Het verwijsbordje naar de camperplaats is zo klein, dat we doorrijden. Sully in, draaien en terug achter een andere camper aan die vlak voor ons rijdt. Verdorie die zal toch niet het laatste plekje inpikken! Wij rijden via het parkeerterrein van het kasteel over een lange oprijlaan de camperplaats op: Espace loisirs Georges Blareau! Mooie naam voor in feite een parkeerterrein vol blik. Excuus voor de vergelijking, maar soms voelt dat gewoon zo.
Wat blijkt: in principe zou er plaats zijn voor 35 campers, in de zomer 70. Het is nu begin mei en vlak voor de avond valt, is dat maximumaantal nog lang niet bereikt. Al vragen wij ons af waar de rest dan nog kan staan, er zijn geen afgebakende plekken.

De camperplaats is wel verdeeld in drie ‘ringen’ net zoals in een schouwburg: de eerste ring heeft de mooiste plekken. Lekker ruim, schuin ingestoken en een stukje gras. Uitzicht op de Loire en de ‘uiterwaarden’ van deze rivier waar je lekker kunt struinen. 16 gelukkige camperaars kunnen hier terecht.
Op een smalle strook daarachter passen nog eens 12 campers op een rijtje. Een groot overloopterrein daar weer achter biedt plaats aan 25 campers. Allemaal op zanderige ondergrond langs bos, op een enkele schuine strook of allemaal op een rijtje. Uitzicht? Op elkaar en een fantastisch wandelbos.
Na een korte wandeling door dat bos koken we ons potje op het gas. Genieten van een goed glas wijn en mooi boek. Morgen doet het kasteel de poort voor ons open …

Sully-sur-Loire

Broodjes bestellen bij de camperplaats

Gegevens camperplaats:
Espace loisirs Georges Blareau, Chemin de la Salle Verte, F-45600 Sully-sur-Loire
Tarief : gratis
Voorzieningen : lozen afvalwater en cassettetoilet, inname schoon water, vuilnisbakken
Aantal plaatsen : 35/70
Route: volg de verwijsbordjes naar het parkeerterrein van het kasteel. Op het onderste smalle, rode bordje staat het bord: camperplaats
Gps 47.771110, 2.384070
Hele jaar geopend.
Ondergrond is verhard.
Het kasteel is te bezoeken van dinsdag tot en met zondag tussen tussen 10:00 en 18:00 uur.
Vrijdag tot en met woensdag komt om omstreeks 08.30 een bakker langs met verse croissants, stokbrood en wat gebak.
Maximale camperlengte is 7.30, op het overloopterrein worden de grootste campers toegelaten. Let op de smalle oprijlaan.