Sint-Eloois-Vijve

Sint-Eloois-Vijve

Sint-Eloois-Vijve: met de Kampeervrouw, Franse kastelen hoppen

Hoe krijg ik het voor elkaar. Precies in de week waarin Hemelvaartsdag valt vind ik het nodig om op reis te gaan. Tja, wil de Kampeervrouw ergens over schrijven, moet ze het zelf beleven, toch? Franse kastelen hoppen is het plan. Al op de eerste camperplaats horen we dat het druk-druk-druk is in Frankrijk. En we zijn nog maar in België!

De eerste pleisterplaats valt in Sint-Eloois-Vijve. “Nooit van gehoord,” horen we je denken. Het is een buurtschap van Waregem, gaat er een lichtje branden? Tussen Gent en Kortrijk aan de rivier de Leie.

Naam: Leie Kamper.

Met een beetje gesteggel krijgen we een plek. Voor de slagboom stap ik uit, betaal volgens een briefje dat aan de betaalautomaat hangt, € 5 met gepast muntgeld. Slagboom gaat open en ik rijd de camperplaats op. Alle 8 plekken bezet! Nou ja, dan gaat er snel iemand weg want anders accepteert de betaalautomaat toch geen geld? Verkeerd gedacht. Na een half uur kijken we hoe het zit met de bonnetjes. Op 2 campers prijkt een kaartje waarop staat dat de plek verloopt op deze dag om 18.00 uur. Ik kan je vertellen dat de mensen die daar stonden gewoon zijn blijven staan …

Gelukkig voor ons vertrekken er twee andere campers. Ik trek een lange neus naar de valsspelers en maak mijn keuze. We parkeren de Sun Living en besluiten de eerste avond van onze reis lekker te gaan uiteten.

Vlak achter de camperplaats ligt Sint-Eloois-Vijve. Na nog geen 5 minuten lopen krijgen we het laatste tafeltje in een spiksplinternieuw Italiaanse restaurant: La Rosa d’Oro . Heerlijk gegeten. Echt, als je een nachtje op deze camperplaats slaapt, ga dan niet koken, maar probeer een tafeltje te reserveren bij deze bijzonder aardige mensen: (0032) 56 19 08 18. Doen! Uh, dit is geen reclame, we hebben zelf betaald …

Midden in de nacht heeft er nog iemand die op zoek is naar een camperplek heeft geluk en schuift zijn camper naast de onze. We snurken snel weer door.

O ja, heb je kinderen mee, dan kunnen die lekker spelen in de naastgelegen openbare speeltuin, compleet mét speeltoestellen.

Nog geen kasteel gezien. Morgen staat Chateau Sully op het program.

Sint-Eloois-Vijve

Leie Kamper

Gegevens camperplaats:

Leie Kamper, Leisesas 15, B-8793 Sint-Eloois-Vijve

Tarief: € 5 all-in, ook stroom.

Voorzieningen: lozen afvalwater en cassettetoilet en stroom zijn inclusief, water innemen € 1.

Aantal plaatsen: 8

Route: in Sint-Eloois-Vijve de bekende borden volgen van ‘camperplaats’

Gps 50.908810, 3.404290

Hele jaar geopend. Maximaal verblijf: 72 uur. Verlengen verboden. Drie keer per dag controle

Ondergrond is verhard.