Camperplaats De Boskamer

Camperplaats De Boskamer in Twente

Camperplaats De Boskamer (nieuw in 2019 in Twente (Overijssel) is een zeer toepasselijke naam voor deze camperplaats in het coulisselandschap van Twente, Tukkerland. De plek voelt als een kamer in het bos: aan drie kanten pronken hoge loofbomen. Deze camperplaats ligt aan de weg van Ootmarsum naar Reutum, op steenworp afstand van de grens met Duitsland. Een plek waar je de hele dag vogels hoort fluiten en met wat geluk ’s morgens voor dag en dauw hertjes ziet langskomen.

Achter het huis van eigenaren Jeroen en Simone Slangen stonden tot voor kort lege varkensschuren en lag een behoorlijke lap groene wei. Oorspronkelijk dacht Simone aan wat vakantiehuisjes. Al brainstormend met Jeroen kwam heel snel het idee van een camperplaats. “Op het moment dat de vergunningen binnenkwamen, stonden we in de startblokken. September 2018 gingen de schuren tegen de vlakte en konden we aan de slag. Het puin gebruikten we voor het gedeelte van de camperplaatsen zodat daar best zware campers kunnen staan.” Op dit moment is er in twee stroken plek voor 25 kampeerauto’s die elk een stuk gras naast en voor de camper hebben. Vers brood haal je bij de bakker in Reutum. Een tippel van 20 minuten heen en 20 minuten terug door het bos. Overige boodschappen koop je in Ootmarsum of net over de grens, in Nordhorn.

Oplaadplek voor e-bikes: alleen voor de camperaars

Het sanitair telt drie douches, twee toiletten (mét toiletpapier), een wascabine en een afwasplek. Aan de zijkant leeg je je cassettetoilet en is een loospunt voor grijswater. “Achterstevoren oprijden, dan zit de opening altijd aan de goede kant”, is mijn ervaring en de tip van Simone. Aan de andere kant van het sanitair ligt een dikke omgezaagde boom met vier inkepingen die dienstdoet als fietsenstalling-met-oplaadpunt voor je e-bike.

Camperplaats De Boskamer

Kleurrijk veld voor je camper in 2020

Jeroen leunt nonchalant op de steel van een schep, zijn voet op de schep zelf en verklapt: “We zijn er nog lang niet hoor. Zie je dit deel”, en hij wijst naar de andere helft van de voormalige wei, “dat bereiden we nu voor voor een bloemenveld. Eerst een soort graan met daarbij koolzaad zodat het deze zomer nog mooi geel kleurt. Volgend jaar kijk je hier uit over een bloemenzee. Ongeveer in het midden komt een gezellige picknickplaats en een waterput. Paadjes ertussendoor en als alles in bloei staat mogen de camperaars een bosje plukken voor op de campertafel.” Jeroen is op dreef: “Nu zijn de toegang en de plekken waarop je de camper zet, nog niet af. Daar komt een speciaal soort asfalt. Ook de manier waarop je het cassettetoilet leegt, wordt anders, beter.”

Milieubesparende maatregelen

Simone en Jeroen zitten nog boordevol plannen om hun camperplaats De Boskamer perfect op de kaart te zetten. Zoals: het bronwater gebruiken, met het douchewater de wc’s door te spoelen en zoveel mogelijk milieubesparende maatregelen te treffen. Stil zitten is er voorlopig niet bij.

Camperplaats De Boskamer
Ootmarsumseweg 388
7667 PC Reutum
Tarief € 15 inclusief 2 personen, 10A-stroom, sanitair en wifi. Persoon extra € 5.
Maximaal verblijf 7 nachten. Honden zijn welkom, altijd aangelijnd, uitlaten buiten de camperplaats.
Gps 52.40199, 6.86211
Telefoon 0611 788585, reserveren is mogelijk
Camperplaats De Boskamer is het hele jaar geopend.
www.camperplaatsdeboskamer.nl

 

Camperplaats De Boskamer