Op weg naar huis

“Je moet niet blijven zwengelen aan de handgreep van de waterpomp! Een paar keer is genoeg om het water uit de grond te pompen”, dat is het welgemeende advies van een medecamperaar op de Camperplaats Azay-le-Rideau die de stroom water uit de slang ziet stromen. Wel in het Frans natuurlijk en wat hij letterlijk zei zou ik niet neer kunnen schrijven. Maar de boodschap is duidelijk. Een paar gietertjes gaan in het waterreservoir, meer hebben we niet nodig voor ons laatste traject. Dat loopt via een ‘omwegetje’ want ons wacht een feest bij vrienden. Ook in Frankrijk maar net ietsje meer naar het zuiden. Op weg naar huis!

Op onze route-binnen-door komen we door Paulmy. Een piepklein dorp mét een kasteel! Niet eentje met de grandeur zoals we die de afgelopen dagen zagen, maar wél met een heuse ophaalbrug. De camperplaats voor die nacht is de achtertuin bij mijn vrienden. Heel handig … we rollen ’s avonds zo van het feest ons bed in.

Aire du Camping Car Conty

De volgende dag zien we vooral veel asfalt als we via de snelweg richting Nederland rijden, op weg naar huis. De tolbadge is zo’n uitkomst! Langzaam aanrijden tot je ‘ping’ hoort, de slagboom opent en je verder kunt zonder poespas met kaartjes waar-je-net-niet-bij-kunt.

In Noord-Frankrijk vinden we in Conty de laatste sleepover. Zo makkelijk te vinden: volg de bordjes ‘Office de Tourisme’. Om de hoek van de VVV, pal tegenover de brandweerkazerne ligt de camperplaats. Links van de weg staat dat grote bakstenen gebouw van de brandweer met ernaast een houten woonhuis. Rechts kunnen wij de Sun Living inparkeren voor de laatste nacht. Achter onze grasstrook staan nog veel meer campers, zij aan zij in twee rijen langs een pad. Daar is ook het servicestation, vind je diverse afvalbakken en een aanplakbord met informatie. Om water te tappen heb je een muntje nodig dat op diverse adressen te koop is. Waar precies en tot hoe laat of vanaf hoe laat staat op dat informatiebord. Ook in het Engels.

Bye, bye Sun Living S 65 SL

We halen de afgesproken aflevertijd bij Van Baaren Caravans en Campers in Winkel niet. Wij doen langer over Parijs en bij Lille staat een vrachtwagen in de brand. Elf kilometer leggen we in recordtijd af: drie uur! Ver na sluitingstijd arriveren we in Winkel.

Hier nemen we afscheid van ‘onze’ Sun Living S 65 SL, een supercamper.

Op weg naar huis

Aire du Camping-Car Conty

Rue du Maris

F-80160 Conty

(0032) 416655

Tarief: gratis

Afvalcontainers, serviceplaats, gratis lozen vuilwater en inhoud cassettetoilet. Waterninname met muntjes.

Bakker komt rond 9 uur langs, NIET op maandag en donderdag.

50 plaatsen plus 20 aan de rand van de weg. Allemaal op gras.

Gps 49.74324, 2.15604

Wil je meer weten over de Kampeervrouw? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op!