Mooie achterkant

Mooie achterkant
Adria Compact SLS dag 2

“Wat is dat dan?” klinkt een mannenstem. “Ik zit me vanuit mijn camper te verbazen over de achterkant van deze camper”. Ik bloos tot achter mijn koplampen … “Zulke vreemde lijnen heb ik nog niet eerder gezien.” Mijn reisgezelschap helpt hem uit de droom. Met een druk op de knop schuift ‘my behind’ uit het zicht. Zo snel zie je niemand slanker worden!

We gaan weer op pad. Wat gebeurt er? De wegen worden weggetjes, de weggetjes smalle paden. Bloesemtakken strelen mijn flanken en ik moet niet dénken aan een tegenligger. Doemt er plotseling een prachtig kasteeltje op in mijn voorruit. “Stop, in de remmen!” Uiteraard leggen Corrie en de kampeervrouw-Marga mijn persoontje vast op de gevoelige plaat. Op de achtergrond het bijna net zo mooie landhuis als ik.
En weer verder. Mijn hele gestel vindt de Belgische betonplaten niets. Ai, het kan nog erger: lappen-deken-asfalt met dikke kuilen. Ik laat opgelucht wat extra lucht uit mijn uitlaat ontsnappen als we in het Franse Eppe-Sauvage een pracht van een camperplaats oprijden. Paardjes voor me, paardjes van opzij, mijn motor voelt zich met die paardenkrachten helemaal gelukkig. Terusten en ‘à demain!’

www.adria.nl