Nieuwe camperplaatsen

Rust en ruimte op camperplaats Berlicum

Camperplaats Berlicum

Sinds 1 maart 2019 is Noord-Brabant een camperplaats rijker. Achter het woonhuis van de familie Van Doremalen in het Noord-Brabantse dorp Berlicum is op dit moment (we schrijven eind maart 2019) plaats voor negen campers maar een extra plek is in aanleg. Een geweldige locatie met vrij uitzicht over het Noord-Brabantse land en op maar zeven fietskilometer van het station – zeg maar hartje – ’s Hertogenbosch. Er is geen sanitair, “maar”, zo zegt de familie, “als er behoefte aan blijkt te zijn, gaan we er zeker goed over nadenken om dat in de toekomst alsnog te realiseren”. Op zes camperplekken is stroom van 6 ampère.

Rust en ruimte

Van melkboer, via filiaal manager en liefhebber van paarden naar eigenaar van een camperplaats. Zo ziet de ‘cv’ er van Jan van Doremalen sinds 1 maart 2019 uit. Op die datum is Camperplaats Berlicum geopend. Met twee belangrijke woorden als motto: Rust en Ruimte.
Een kennis opperde een aantal jaren geleden bij Jan het idee om een camperplaats te beginnen achter het huis. Op een stuk weiland waar zij helemaal niets mee deden. Informatie bij de gemeente leerde dat zij konden ‘meegaan’ in het nieuwe bestemmingsplan waaraan op dat moment al werd gewerkt. Vergunningen werden verleend en de aanleg kon beginnen. Resultaat: de opening op 1 maart 2019. In de schuur achter het woonhuis runt dochter Sanne haar bedrijf. Zij organiseert workshops voor kinderen en volwassenen en houdt de mogelijkheid van kleine evenementen, vergaderruimte en bijeenkomsten open.

Omgeving

“Op de fiets peddel je 1,5 kilometer naar Maliskamp. Leuk voor wat boodschappen bij de buurtmarkt die wordt gerund door mensen met een beperking en – als er kinderen mee zijn – een bezoek aan een speeltuin en een kleine, gratis toegankelijke dierenparkje”, is een tip van de familie. Die fiets is bijna onontbeerlijk want in de omgeving zijn legio fietsknooppunten. Geen zin om te fietsen maar wil je toch die heerlijke Bossche Bol scoren in ’s-Hertogenbosch? Dan wandel je een kilometer naar de bushalte van lijn 158 die je naar het station in Den Bosch brengt.
Andere uitjes zijn naar het Kasteel van Heeswijk-Dinther (ca. 10 km), Kamp Vught (12 km), Autotron Rosmalen op circa 4 km. Informatie voor leuke uitstapjes liggen in de informatiekast bij de oprit van de camperplaats.

Camperplaatsgegevens

Camperplaats Berlicum
Loofaert 28A
5258 SN Berlicum
info www.camperplaatsberlicum.nl
telefoon 06 231 760 33
e-mail camperplaatsberlicum@gmail.com
gps 51.69623, 5.39102

Tarief per nacht
camper met 2 personen inclusief toeristenbelasting € 12, kind tot en met 5 jaar gratis, ieder persoon extra € 2
Lozen afvalwater is gratis
Lozen cassettetoilet is gratis
Innemen water is gratis
6A-stroom € 2
Ondergrond is verhard, gras
Maximale lengte van de camper is 9 meter
Honden toegestaan, 2 per camper. Aangelijnd en buiten de camperplaats uitlaten. Bos ligt om de hoek
Kast met informatie over de omgeving
Het hele jaar geopend