CP Vezac

Camping-Car Park Vézac

Nog nooit gehoord van de hangende tuinen in de Dordogne en ben je toch van plan die streek in Frankrijk te bezoeken? Sla ze niet over. Een bezoek is meer dan de moeite waard. Je camper parkeer je op Camping-Par Park Vézac naast Camping Le Plage in Vézac aan de voet van de op 130 meter boven de rivier de Dordogne torenende ‘Jardins de Marqueyssac’. Om een beter idee te krijgen waar dit fenomeen op de kaart is te vinden zoek je de grote bekendere stad Sarlat op. 9 kilometer zuidwaards ligt Vézac.

In de herfst niet onder de walnotenbomen!

Op weg naar de camperplaats kom je eerst door La Roque-Gageac. Die weg is de D703. Één Dordognebocht verder doemt de camperplaats op van Vézac. De entree is dezelfde als de toegang naar Camping La Plage maar al direct vanaf de D703 sta je voor de slagboom van Camping-Car Park Vézac. Na betaling parkeer je de camper tussen goed zichtbare gele dotten in het gras. In het seizoen van de walnoten wordt de helft van de plekken anders ingericht. “Waarom?”, vragen we de eigenaar van de camping die ook toezicht houdt op de camperplaats. “Niemand wil graag deuken in het dak als de walnoten beginnen te vallen. Hier staat een rij walnotenbomen waar je echt niet onder wilt staan”, antwoordt hij gevat. “Tok, tok, tok …”

Les Jardins suspendus de Marqueyssac

Het kasteel dateert uit de 14e eeuw en valt te bezoeken. Wil je dat én het park bezichtigen dan ben met je met een halve dag niet klaar. Een geweldig park met duizenden buxusbomen die door ware kunstenaars in mooie vormen worden gehouden. Gaaf voor kinderen is een speeltuin, voor de grotere kinderen en volwassenen een groot net om in te dollen en een wandelnet op 5 meter boven de grond. Het hele jaar open, van half november tot eind januari alleen ’s middags. Je camper past op de aparte parkeerplaats voor campers, gratis. Een steile, slingerende toegangsweg leidt je naar de ingang.

Les Jardins suspendus de Marqueyssac

Camping-Car Park Vézac
D703/ La Malartrie
F-24220 Vézac
Gps 44.824370, 1.168510
www.campingcarpark.com, ook in het Engels
Tarief in juli en augustus € 12, andere maanden € 9,60 exclusief toeristenbelasting. Gratis voorzieningen, gratis hotspot voor wifi. 17 campers, 6A-stroom.
Tussen 1 april en 30 september is Camping la Page open en kan je brood bestellen voor de volgende dag.