Camperplaats Oirschot

Camperplaats Oirschot nu ook met sanitair

Het Noord-Brabantse stadje Oirschot heeft sinds 2015 een camperplaats, Camperplaats Oirschot. Wie niet precies weet waar Oirschot ligt: tussen Eindhoven en Tilburg. De gemeentegrens loopt zelfs helemaal door tot aan Airport Eindhoven.

Camperplaats Oirschot zelf ligt aan Wilhelminakanaal dat door de stad stroomt. Aan een kleine weg, zeg maar een uit de kluiten gewassen fietspad, ligt de ingang van de camperplaats. Tip voor hengelaars: je mag in het kanaal vissen, mét een visvergunning.

Uitbreiding

In april 2017 proostte ik al samen met Carl en Gabriëlle van Alphen-Zimmerman – de eigenaren – op de erkenning vanuit Duitsland als TopPlatz. (Zie ook blog Adria Active, Champagne Streek Frankrijk). Bij TopPlatz zijn inmiddels 131 top camperplaatsen aangesloten. Dus niet zo gek dat er een feestje is georganiseerd. Op dat moment was er één rij campers, allemaal met de camperneus naar het Wilhelminakanaal gericht.

Camperplaats Oirschot

Een jaar later hebben de aangrenzende buxusbomen plaats gemaakt voor nog eens twee rijen campers. In totaal hebben 60 paaltjes een nummer. Elke plek heeft een water- en en stroomaansluiting plus een hekje om je fietsen tegenaan te zetten. De ruimte die je hebt op de met grijze kiezels verharde ondergrond, is groot genoeg om er je tafel en stoeltjes op te zetten. Voor de verse broodjes vind je op een kilometer de Lidl. In aspergetijd zit op 500 meter een aspergekweker.

Late aankomst: vol!

Tja, dan kom je laat in de avond bij Oirschot, heb je de bruine toeristische verwijsbordjes waar ook Camperplaats Oirschot op staat, gevolgd, dan lijkt de camperplaats vol! Zoek altijd even Carl of Gabriëlle op. Zij hebben de Brabantse gezelligheid hoog in het vaandel staan en sturen je in de meeste gevallen niet door. Voor die camperaar die het niet erg vindt om zonder stroom te staan, is er op een stuk groen gras altijd nog wel plek. “En kunnen ze niet zonder stroom, dan hebben we altijd nog wel ergens een heeeeel lang snoer”, verklapt Van Alphen senior, die vrijwel elke dag een oog in het zeil houdt.

Camperplaats Oirschot

Nieuws anno 2019

Op verzoek van veel camperaars is nu een sanitair gebouw geopend. Best groot met twee toiletten, twee douches waar je tegen inworp van €1 6 minuten kunt douchen, een toilet voor mindervaliden en aan de buitenkant een afwasplek met warm en koud water.

Camperplaats Oirschot

Tarief 2019

€ 13,50 per camper met twee personen, € 2,50 voor 6A-stroom. Honden aan de lijn zijn welkom. Altijd buiten de camperplaats uitlaten. Reserveren is mogelijk. Voor groepen is er op aanvraag een grote tent beschikbaar.

Camperplaats Oirschot
Bloemendaal 2
5688 GP Oirschot
t 0616 243738
i www.camperplaatsoirschot.nl
gps 51.50064, 5.32366