Aire de Camping Car Le Cadran in Frankrijk

Waarom zou je nu uitgerekend in Évreux overnachten? Simpele reden: deze stad ligt ruim een uur rijden van Parijs. In het hart van de vallei van Iton aan de oostgrens van Normandië. De camperplaats is er een van de organisatie Camping-Car Park die inmiddels 200 camperplaatsen beheert. Allemaal volgens het concept dat de terreinen zijn afgesloten met een slagboom die pas opengaat als je hebt betaald, waar altijd voor alle plekken 6A-stroom is en die bijna allemaal een verharde ondergrond hebben.

Camping-Car Park

Deze Aire de Camping Car le Cadran vind je aan de rand van het centrum achter het Best Western Hotel. Rijd je vanuit het centrum van Évreux dan kom je vlak bij de camperplaats na een haakse bocht meteen bij verkeerslichten. Sorteer dan meteen links voor al lijkt dat een rijstrook voor brommers. Aan de overkant van het kruispunt staat links het grote verwijsbord naar de camperplaats. Dat valt niet te missen. Na 50 meter sta je voor de slagboom. Het kan voorkomen dat het digitale toetsenbord om een kaart te kopen of een nieuw account aan te maken niet helemaal werkt zoals het moet. Eenvoudig telefoontje naar het telefoonnummer dat wordt vermeld. Vraag naar een Engels sprekend persoon die vervolgens aan de andere kant van de telefoon het toetsenbord van je overneemt en uitstekend helpt.

Aire de Camping Car Le Cadran in Frankrijk

6 Camperplekken

De zes camperplekken zijn allemaal even groot, 8 x 5 meter. Zo is meteen duidelijk dat de maximale lengte van de camper 8 meter is. De 5 meter in de breedte kan je gebruiken zoals je wilt. Sta je aan de rand van de plek dan heb je meer dan genoeg ruimte om met mooi weer een tafel en stoel buiten te zetten. Grenzend aan de camperplaats is een kleine tuin met geurende planten. Op werkdagen is het rumoerig door het verkeer dat langsrijdt.

Anno 2019 is het tarief € 9,40. Hiervoor kan je de voorzieningen gratis gebruiken. Die voorzieningen bestaan uit 6A-stroom, lozen van grijs water, innemen van vers drinkwater, legen van het cassettetoilet en schoonmaken ervan. Gratis wifi via hotspot. Wil je je hiervoor niet aanmelden dan ben je aangewezen op je eigen provider.

Wandel de straat uit en binnen vijf minuten sta je in een grote supermarkt van de keten Cora. Weetje: deze vestiging is op werkdagen open van 8.30 tot 20.30 uur, op zondag van 9 tot 12.30 uur.

Aire de Camping-Car Évreux le Cadran, Boulevard de Normandie 64, F-27000 Évreux

Telefoon (0033) 18364 6921.

GPS 49.022770, 1.138388.

De camperplaats is het hele jaar geopend.

www.campingcarpark.com