Amboise

Van Chambord naar Amboise

Van Chambord naar Amboise

We verlaten de camperplaats bij Chambord op weg naar het volgende kasteel: dat van Amboise. Wel 35 kilometer! Maar heerlijk via de smalste denkbare weggetjes waar we constant denken: “Geen tegenligger, geen tegenligger, geen tegenligger!” Ons gebedje wordt verhoord, niemand rijdt ons tegemoet.

Tegenover het kasteel ligt een camping dat op een eiland in de rivier de Loire ligt. Erachter is een camperplaats. Omdat die niet veel voorstelt, kiezen we gewoon voor de camping: Camping l’Île d’Or. De camping omschrijft dat je vanaf de kampeerplek het kasteel moet zien liggen. Tjsa, dat is waarschijnlijk mogelijk geweest toen de bomen aan de rand van de camping nog niet zo groot waren. Nu zie je er echt niets meer van. Een stapje buiten de camping klopt dat wel. Aan de overkant van de rivier pronkt het kasteel boven de huizen uit. Vlaggen wapperen je en warm welkom toe. Door zijn strategische ligging konden de kasteelheren het hele gebied langs de Loire goed in de gaten houden. De rijk ingerichte kamers geven een prachtig beeld. Vanaf de kantelen zie je het Clos Lucé. Koning Frans 1 was goed bevriend met Leonodardo da Vinci die hem dit huis aanbood om er zijn laatste levensjaren te slijten. Leonardo overleed in 1519. Hij werd begraven in het hart van het Amboise-complex.

Het kasteel aan de binnenkant gezien? Wandel dan door de tuinen.

Omdat we toch willen weten hoe het precies zit met die camperplaats, nemen we er een kijkje. Een rechte rij met wat stoompalen en het tarief is gelijk aan dat van de camping. Met een verschil: op de camperplaats betaal je naar keuze voor een bepaalde tijd tot een maximumtarief en op de camping betaal je gewoon per 24 uur. Wel voor 12 uur weg “maar als het zwembad achter de camping nog niet is geopend, kan je gewoon daar je camper gratis parkeren voor een paar uur”, een welgemeend maar niet zakelijk advies van de receptie.

Camperplaats Amboise

Gegevens camping

Camping l’Île d’Or, Allee de la Chapelle de Saint Jean, F-37400 Amboise

Tarief: € 13

Voorzieningen: alle voorzieningen van de camping

Route: In Amboise campingborden volgen.

Gps 47.41822, 0.99023

Aantal plaatsen: 291

Camping is open van eind maart tot eind september

Broodservice naast de receptie

 

Camperplaats

Voorzieningen: stroom en lozen afvalwater, cassettetoilet

Broodservice: naast de receptie

Speelterrein achter de camperplaats

Openbaar zwembad

Kasteel is elke dag geopend van 09.00 tot 18.30.
Van juni tot augustus is er de voorstelling:l A la cour du Roy François